Šokolado istorija

Prieš beveik 4000 m. Centrinės Amerikos gyventojai šokoladą laikė dievų maistu. Amžiai bėgo, o šokoladas išsaugojo savo galią – jo paragavus, atrodo, sustoja laikas. Šokolado istorija nukelia į saldžiausias žmonijos akimirkas, kurios stebina ne tik ypatingais skoniais, bet ir atradimais.

1847 m. 

Pirmasis juodas šokoladas

1847 m. Anglijoje šokoladų gamintojas Džozefas Storsas Frajus sukūrė tikrą šedevrą, visam laikui pakeitusį konditerijos pasaulį. Frajus kartu su šeima išrado būdą, kaip kakavos miltelių ir cukraus masę sumaišyti su ištirpintu kakavos sviestu. Fantastiškasis trejetas sudarė pirmąją šokolado plytelę, greitai tapusią tikra desertų karaliene.

1879 m.

Pieninio šokolado era

Nusikelkite į vaikystę, kai pieninis šokoladas – geriausia staigmena. Įsivaizduokite, kokioje euforijoje 1879 m. turėjo būti šveicaras Danielis Peteris, sugalvojęs juodąjį šokoladą pagardinti pienu. Tiesa, pieninio šokolado jam nebūtų pavykę sukurti, jei ne kitas šveicaras. 1867 m. Anri Nestlė išrado būdą, kaip garinant pagaminti pieno miltelius.

1930 m.

Šokolado renesansas

Apsigaubkite švelnumu bei sapnų saldumu ir nusikelkite į legendinius 1930 m., kai šveicarams gimė geniali idėja. Jie pasauliui padovanojo baltąjį šokoladą, išsiskiriantį savo spalva ir saldžios grietinėlės skoniu. Natūralus kakavos sviestas ir pienas jam suteikia šilkinę tekstūrą, kuriai neįmanoma atsispirti.

2017 m.

Dešimtmečio paslaptis

Kelionę laiku pradėkite pasinėrę į tikrą rožinę svają. Ruby šokoladas pakeri tik jam būdinga švelnia uogų rūgštele ir vaisių natomis. Jos sugrąžina į 2017 m., kai po daugiau nei 10 paieškų ir tobulinimo metų, praleistų tyrinėjant kakavos pupelių paslaptis, šokolado gamintojai „Barry Callebaut“ Šveicarijoje, sukūrė 4-tąją šokolado rūšį. Laukti tikrai vertėjo – išrastas unikalus kakavos pupelių paruošimas, kuris išlaisvina ypatingą jų skonį ir spalvą.